mede mogelijk gemaakt door ...

icon-22-dagen-V3.png

22 momenten

icon-video-V3.png

22 afleveringen

icon-veteranen-V3.png

meer informatie over PTSS

Joop de Jong

Joop de Jong is psychiater bij de afdeling psychotrauma van PsyQ in Den Haag

Ingrijpende gebeurtenissen zoals een verkeersongeluk, een verkrachting, oorlogstrauma, mishandeling en geweld kunnen (langdurig) psychische klachten tot gevolg hebben. Als deze klachten zich langer dan een maand voordoen, kan er sprake zijn van een Post Traumatische Stressstoornis (PTSS).

PsyQ is een samenwerkingsverband tussen vier ggz-instellingen waaronder Parnassia Groep. Binnen deze groep is hij lid van de specialismegroep Trauma en Dissociatie en betrokken bij de behandeling, onderzoek en onderwijs. Zo is Joop betrokken bij onderzoek naar slaapklachten, zoals inslaapproblemen en nachtmerries, waarbij hij onderzoekt of er een relatie bestaat tussen PTSS met slaap, dissociatie en psychotische symptomen. Maar ook hoe medicijnen het beste kunnen worden ingezet op slaapstoornissen bij PTSS.

Joop werkt niet alleen, maar met een team van o.a. psychologen, verpleegkundigen en non-verbale therapeuten. Samenwerking binnen de behandeling is noodzakelijk omdat het complexe problematiek betreft. Dit vraagt om behandelingen die ook rekening houden met de door de klachten ontstane problemen met bijvoorbeeld relaties, kinderen, vrienden, werk, huisvesting, financiën.

Meer informatie over PTSS, behandelingen of een zelftest kun je vinden op www.psyq.nl/psychotrauma

Wat is een PTSS nu eigenlijk?

De challenge vraagt aandacht voor PTSS, maar is een posttraumatische stressstoornis (PTSS) eigenlijk?

Joop de Jong (psychiater bij PsyQ) geeft een toelichting en legt uit welke vormen er zijn.

bekijk de aflevering

Wie helpen ons?

Samen staan wij sterk!

Het doel van de PTSS challenge is om zo veel mogelijk informatie te verstrekken over PTSS aan zo veel mogelijk mensen. Dat kunnen wij niet alleen en zijn dan ook ontzettend bij met de hulp die wij krijgen voor de uitvoering van onze PTSS challenge.

Wil jij ook een bijdrage leveren aan de PTSS challenge? Dat kan op ontzettend veel manieren. De meest eenvoudige manier is door mee te helpen om de boodschap te verspreiden. Volg ons op de verschillende sociale mediakanalen en deel onze berichten met jouw netwerk.

aan de PTSS challenge werken mee ....

psyq.jpg
rik-knipschild.png
slachtofferhulp.jpg
korrelatie_video.png
ggz_nederland.png
brandweernederland.jpg
pieter-logo.png
rita-berger.png
amber-hall.png
alies-vink.png
startkracht.png
pure-m.png

en met wie zijn wij nog in gesprek over een bijdrage ....

bnmo.jpg
de-basis.jpg
hulphond.jpg
ifv.jpg
kngf.jpg
meforyou.png
mind.png
politie.png
rodekruis.jpg
uwv.jpeg
wep.png
ww-nl.png

Verspreid de boodschap

Twitter PTSS ChallengeFacebook PTSS ChallengeLinkedin PTSS ChallengeGoogle Plus PTSS ChallengeInstagram PTSS ChallengeYoutubue PTSS Challenge

Het team achter PTSS challenge

Over PTSS

Scroll naar boven