mede mogelijk gemaakt door ...

icon-22-dagen-V3.png

22 momenten

icon-video-V3.png

22 afleveringen

icon-veteranen-V3.png

meer informatie over PTSS

Rik Knipschild

Rik Knipschild werkt in de kinder- en jeugdpsychiatrie, als behandelcoördinator op een psychiatrische crisisafdeling van Karakter. Rik is geschoold tot psychotraumatoloog en GZ-psycholoog. Hij werkt parttime in de klinische praktijk en parttime als promovendus. Rik coördineert diverse wetenschappelijke onderzoeken.

De onderzoeken waar Rik bij betrokken is zijn voornamelijk gericht op het in kaart brengen van effectiviteit van behandeling en het verbeteren van diagnostiek en behandeling van PTSS bij kinderen en adolescenten. Het verbeteren van kwaliteit van zorg voor kinderen met psychiatrische problematiek (en getraumatiseerde kinderen in het bijzonder) gaat hem aan het hart.

Een belangrijk aspect voor het verbeteren van deze zorg is het delen van actuele kennis en het vergroten van traumasensitieve hulpverlening. Om deze redenen levert hij een bijdrage aan de PTSS Challenge en is hij actief op diverse social media.

Is er een verschil tussen PTSS bij kinderen en volwassenen?

Zijn er verschillen tussen kinderen en volwassenen? In behandeling of impact?

Rik Knipschild is GZ-Psycholoog en legt uit welke verschillen er zijn.

bekijk de aflevering

Wie helpen ons?

Samen staan wij sterk!

Het doel van de PTSS challenge is om zo veel mogelijk informatie te verstrekken over PTSS aan zo veel mogelijk mensen. Dat kunnen wij niet alleen en zijn dan ook ontzettend bij met de hulp die wij krijgen voor de uitvoering van onze PTSS challenge.

Wil jij ook een bijdrage leveren aan de PTSS challenge? Dat kan op ontzettend veel manieren. De meest eenvoudige manier is door mee te helpen om de boodschap te verspreiden. Volg ons op de verschillende sociale mediakanalen en deel onze berichten met jouw netwerk.

aan de PTSS challenge werken mee ....

psyq.jpg
rik-knipschild.png
slachtofferhulp.jpg
korrelatie_video.png
ggz_nederland.png
brandweernederland.jpg
pieter-logo.png
rita-berger.png
amber-hall.png
alies-vink.png
startkracht.png
pure-m.png

en met wie zijn wij nog in gesprek over een bijdrage ....

bnmo.jpg
de-basis.jpg
hulphond.jpg
ifv.jpg
kngf.jpg
meforyou.png
mind.png
politie.png
rodekruis.jpg
uwv.jpeg
wep.png
ww-nl.png

Verspreid de boodschap

Twitter PTSS ChallengeFacebook PTSS ChallengeLinkedin PTSS ChallengeGoogle Plus PTSS ChallengeInstagram PTSS ChallengeYoutubue PTSS Challenge

Het team achter PTSS challenge

Over PTSS

Scroll naar boven