mede mogelijk gemaakt door ...

icon-22-dagen-V3.png

22 momenten

icon-video-V3.png

22 afleveringen

icon-veteranen-V3.png

meer informatie over PTSS

Rita Berger

Rita Berger is in 2001 als psycholoog afgestudeerd op onderzoek naar PTSS bij militairen en heeft tot 2008 bij defensie gewerkt als militair (-psycholoog). Rita werkt als GZ-psycholoog onder andere in haar eigen praktijk en bij angstbehandelcentrum IPZO.

IPZO is een gespecialiseerd angst- en trauma-behandelcentrum en behandelt mensen met onder andere angst-, fobie- en traumaklachten. Behandelingen bij IPZO zijn individueel en sterk gericht op de dagelijkse praktijk met als motto 'minder praten, meer doen'. Angst- en traumaklachten treffen vele Nederlanders per jaar. Met behulp van de nieuwste behandeltechnieken biedt IPZO laagdrempelige hulp aan mensen met angsten en traumagerelateerde klachten. IPZO is ontstaan vanuit een samenwerkingsverband met de University of London en de Radboud Universiteit Nijmegen.

Rita werkt daarnaast onder andere in haar eigen praktijk 'Food & Mood', waar zij naast cognitieve therapie (zoals exposure-behandelingen) ook werkt met Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR). Daarnaast richt ze zich in haar eigen praktijk ook op de effecten van voeding op (het verminderen) van psychische klachten.

Exposure? Wat is dat en hoe werkt dat nu eigenlijk?

Exposuretherapie is een therapie die vaak gegeven wordt aan mensen met de diagnose PTSS. Maar ook een therapie waar veel vragen over zijn.

bekijk de aflevering

Wie helpen ons?

Samen staan wij sterk!

Het doel van de PTSS challenge is om zo veel mogelijk informatie te verstrekken over PTSS aan zo veel mogelijk mensen. Dat kunnen wij niet alleen en zijn dan ook ontzettend bij met de hulp die wij krijgen voor de uitvoering van onze PTSS challenge.

Wil jij ook een bijdrage leveren aan de PTSS challenge? Dat kan op ontzettend veel manieren. De meest eenvoudige manier is door mee te helpen om de boodschap te verspreiden. Volg ons op de verschillende sociale mediakanalen en deel onze berichten met jouw netwerk.

aan de PTSS challenge werken mee ....

psyq.jpg
rik-knipschild.png
slachtofferhulp.jpg
korrelatie_video.png
ggz_nederland.png
brandweernederland.jpg
pieter-logo.png
rita-berger.png
amber-hall.png
alies-vink.png
startkracht.png
pure-m.png

en met wie zijn wij nog in gesprek over een bijdrage ....

bnmo.jpg
de-basis.jpg
hulphond.jpg
ifv.jpg
kngf.jpg
meforyou.png
mind.png
politie.png
rodekruis.jpg
uwv.jpeg
wep.png
ww-nl.png

Verspreid de boodschap

Twitter PTSS ChallengeFacebook PTSS ChallengeLinkedin PTSS ChallengeGoogle Plus PTSS ChallengeInstagram PTSS ChallengeYoutubue PTSS Challenge

Het team achter PTSS challenge

Over PTSS

Scroll naar boven