mede mogelijk gemaakt door ...

icon-22-dagen-V3.png

22 momenten

icon-video-V3.png

22 afleveringen

icon-veteranen-V3.png

meer informatie over PTSS

Startkracth

Soms heb je een fase in je leven dat het allemaal niet vanzelf gaat. Je loopt vast, je zit niet lekker in je vel, het lukt gewoon niet. Dit kan je echt overkomen, jong of oud. In een privé maar ook in een werk of schoolse situatie. Soms weet je wat de oorzaak is, maar vaak ook niet. Wat zijn nou de zaken die er voor zorgen dat het je op dit moment niet lukt en wat zou je kunnen doen om dit positief te veranderen. StartKracht kan je bij dit proces ondersteunen. Middels individuele coach sessies (onder andere met het paard als co-coach - methode Paard als Spiegel) kun je ontdekken wat er nu echt aan de hand is. Wat maakt nu dat het niet lukt? Wat zorgt er voor dat je je zo slecht voelt? Wanneer het voor jou duidelijk is geworden wat er zou moeten veranderen, kun je de vervolgstap zetten. Ook hierbij kan het paard als co-coach worden ingezet, naast individuele of groepscoaching.

Coachen met paard als co-coach?

Paarden zijn kuddedieren en hebben elkaar nodig om te kunnen overleven. Ieder dier heeft zijn plek in de groep en kan zich daardoor veilig voelen. Het gaat daarbij om plaats, volgorde, binding en ordening. Het paard is erg sensitief en voelt daardoor feilloos (verborgen) emoties aan. Een paardenkudde zou je kunnen vergelijken met familie, een schoolklas, een team of een organisatie.
In een coachingstraject gaan we heel praktisch aan de slag met een probleem uit het dagelijks leven, een levensvraag of een verbeterpunt dat je zelf aandraagt. Als coach stel ik je vragen en laat je oefeningen doen met het paard. Omdat het paard jou erg goed aanvoelt, spiegelt het paard jouw gedrag, jouw gedachten, jouw overtuigingen. Dit helpt je bij het bewust worden en het vinden van oplossingsrichtingen.

Voor wie?

In mijn coachsessies richt ik me met name op mensen die vanwege een psychische oorzaak vastlopen in maatschappelijk participeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ASS, PTSS, AD(H)D, Burn-out, Bipolaire stoornis, Angststoornissen, etc. Wat ik heb mogen ervaren is dat met name deze mensen erg veel baat hebben bij het coachen met paard. O.a. omdat je niet steeds hoeft te praten en uit te leggen waarom het fout is gegaan. Mijn manier van coachen is positief, oplossings- en toekomstgericht. Uiteraard is iedereen welkom om met onze paarden te komen spiegelen. Daarnaast kan het paard overigens ook worden ingezet bij Teamcoaching.

Door wie?

Mijn naam is Eddy Dekkers (1969), getrouwd en twee zonen. Ik woon en werk in Dongen waar ik mijn eigen locatie heb van waaruit ik mijn activiteiten uitvoer als zelfstandig coach, trainer.

Ik heb een achtergrond als officier bij defensie waar ik veel ervaring heb opgedaan in het werken met teams. In het bedrijfsleven heb ik tal van trainingen verzorgt o.a. op het gebied van sociale-, sollicitatie- en werknemersvaardigheden en heb veel mensen mogen coachen en begeleiden in hun zoektocht naar werk. Ik heb met veel plezier de opleiding tot NLP Master Practitioner succesvol afgerond en ik coach graag met mijn paarden Flash en Coco als co-coach. Daarnaast verzorg ik opleidingen en workshops via HorSense voor mensen die ook graag aan de slag willen als coach met de methode Paard als Spiegel.

Welke invloed kunnen paarden hebben op de behandeling van PTSS?

Als alternatieve behandelingswijze zou paarden coaching iets kunnen zijn. Maar wat houdt dit dan in en hoe werkt het?

bekijk de aflevering

Wie helpen ons?

Samen staan wij sterk!

Het doel van de PTSS challenge is om zo veel mogelijk informatie te verstrekken over PTSS aan zo veel mogelijk mensen. Dat kunnen wij niet alleen en zijn dan ook ontzettend bij met de hulp die wij krijgen voor de uitvoering van onze PTSS challenge.

Wil jij ook een bijdrage leveren aan de PTSS challenge? Dat kan op ontzettend veel manieren. De meest eenvoudige manier is door mee te helpen om de boodschap te verspreiden. Volg ons op de verschillende sociale mediakanalen en deel onze berichten met jouw netwerk.

aan de PTSS challenge werken mee ....

psyq.jpg
rik-knipschild.png
slachtofferhulp.jpg
korrelatie_video.png
ggz_nederland.png
brandweernederland.jpg
pieter-logo.png
rita-berger.png
amber-hall.png
alies-vink.png
startkracht.png
pure-m.png

en met wie zijn wij nog in gesprek over een bijdrage ....

bnmo.jpg
de-basis.jpg
hulphond.jpg
ifv.jpg
kngf.jpg
meforyou.png
mind.png
politie.png
rodekruis.jpg
uwv.jpeg
wep.png
ww-nl.png

Verspreid de boodschap

Twitter PTSS ChallengeFacebook PTSS ChallengeLinkedin PTSS ChallengeGoogle Plus PTSS ChallengeInstagram PTSS ChallengeYoutubue PTSS Challenge

Het team achter PTSS challenge

Over PTSS

Scroll naar boven