mede mogelijk gemaakt door ...

icon-22-dagen-V3.png

22 momenten

icon-video-V3.png

22 afleveringen

icon-veteranen-V3.png

meer informatie over PTSS

Steunpunt Brandweer

Het werk van de brandweer is mooi en dankbaar, maar ook risicovol. Keer op keer doen jij en je collega's je uiterste best om mens en dier te helpen. Je bent hierop goed voorbereid. Toch kunnen sommige inzetten schokkend zijn. Bijvoorbeeld als er slachtoffers vallen, kinderen betrokken zijn of jijzelf of je collega's gewond raken. Deze situaties kunnen een grote impact op je hebben.

Het vroegtijdig praten over schokkende ervaringen, erkenning en ondersteuning helpen bij de verwerking. Daarom bieden veel korpsen directe nazorg in de vorm van collegiale opvang: Bedrijfs Opvang Team (BOT), Collegiaal Opvang Team (COT) of Team Collegiale Opvang (TCO-team). Dit team gaat na een ingrijpende inzet met jou en jouw collega‘s in gesprek. De collega's van het opvangteam zijn hiervoor opgeleid en bijgeschoold. Omdat het collega’s zijn spreken ze dezelfde taal en herkennen ze de symptomen. Heb je aanvullende hulp nodig, dan verwijzen zij je door naar bijvoorbeeld het Steunpunt Brandweer.

Het Steunpunt Brandweer is een landelijk loket waar maatschappelijk werkers van Stichting de Basis voor je klaar staan. Steunpunt Brandweer vormt een aanvulling op de collegiale ondersteuning op de werkvloer in jouw regio en biedt aanvullende ondersteuning, advies en gespecialiseerde hulp bij psychosociale problemen. Deze organisatie heeft veel ervaring met het bieden van hulp aan (oud-)geüniformeerden die in hun werk te maken hebben of hebben gehad met ingrijpende gebeurtenissen. Zij bieden een luisterend oor, beantwoorden je vragen en bekijken samen met jou wat er nodig is om van je klachten af te komen.

Het steunpunt is telefonisch bereikbaar via 0800 - 1288.

Wie helpen ons?

Samen staan wij sterk!

Het doel van de PTSS challenge is om zo veel mogelijk informatie te verstrekken over PTSS aan zo veel mogelijk mensen. Dat kunnen wij niet alleen en zijn dan ook ontzettend bij met de hulp die wij krijgen voor de uitvoering van onze PTSS challenge.

Wil jij ook een bijdrage leveren aan de PTSS challenge? Dat kan op ontzettend veel manieren. De meest eenvoudige manier is door mee te helpen om de boodschap te verspreiden. Volg ons op de verschillende sociale mediakanalen en deel onze berichten met jouw netwerk.

aan de PTSS challenge werken mee ....

psyq.jpg
rik-knipschild.png
slachtofferhulp.jpg
korrelatie_video.png
ggz_nederland.png
brandweernederland.jpg
pieter-logo.png
rita-berger.png
amber-hall.png
alies-vink.png
startkracht.png
pure-m.png

en met wie zijn wij nog in gesprek over een bijdrage ....

bnmo.jpg
de-basis.jpg
hulphond.jpg
ifv.jpg
kngf.jpg
meforyou.png
mind.png
politie.png
rodekruis.jpg
uwv.jpeg
wep.png
ww-nl.png

Verspreid de boodschap

Twitter PTSS ChallengeFacebook PTSS ChallengeLinkedin PTSS ChallengeGoogle Plus PTSS ChallengeInstagram PTSS ChallengeYoutubue PTSS Challenge

Het team achter PTSS challenge

Over PTSS

Scroll naar boven