mede mogelijk gemaakt door ...

icon-22-dagen-V3.png

22 momenten

icon-video-V3.png

22 afleveringen

icon-veteranen-V3.png

meer informatie over PTSS

Ursula Hendriks-van den Bos

Mijn naam is Ursula Hendriks-van den Bos, ik ben getrouwd en moeder van 2 tieners.

Ik ben praktijkhouder van een psychologenpraktijk in midden Nederland, Psychocare. Binnen Psychocare ben ik werkzaam als GZ-psycholoog (BIG), Psychotraumatherapeut NTvP, EMDR-therapeut, cognitief gedragstherapeut VGCT (tevens Supervisor) en psycholoog NIP.

Ik maak deel uit van het Netwerk Traumatisch verlies en werk ook voor het Instituut voor Psychotrauma. Ruim 20 jaar houd ik me al bezig met het behandelen van mensen met diverse psychische klachten.

Als Psychotraumatherapeut behandel ik mensen met PTSS-klachten veroorzaakt door diverse trauma’s, waaronder slachtoffers van seksueel en fysiek misbruik, politiemensen, veteranen en treinpersoneel. Maar ook trauma’s veroorzaakt door de bevalling en ongevallen.

Ook begeleid ik partners en familieleden van mensen met PTSS. PTSS is een aandoening die veel leed bezorgd voor mensen en hun omgeving terwijl het vaak goed te behandelen is, juist als het tijdig wordt gesignaleerd en snel wordt behandeld.

Binnen Psychocare behandel ik PTSS-klachten veelal met EMDR en/of met (imaginaire) exposure. Waar nodig betrek ik de partner bij de behandeling. Voor mij is de persoonlijke band met een cliënt van groot belang, juist om je kwetsbaar op te kunnen stellen, is vertrouwen en je veilig voelen van groot belang.

Ook van dichtbij binnen mijn familie heb ik gezien welk leed een aandoening als PTSS kan veroorzaken en machteloosheid voor wie het betreft.

Wie helpen ons?

Samen staan wij sterk!

Het doel van de PTSS challenge is om zo veel mogelijk informatie te verstrekken over PTSS aan zo veel mogelijk mensen. Dat kunnen wij niet alleen en zijn dan ook ontzettend bij met de hulp die wij krijgen voor de uitvoering van onze PTSS challenge.

Wil jij ook een bijdrage leveren aan de PTSS challenge? Dat kan op ontzettend veel manieren. De meest eenvoudige manier is door mee te helpen om de boodschap te verspreiden. Volg ons op de verschillende sociale mediakanalen en deel onze berichten met jouw netwerk.

aan de PTSS challenge werken mee ....

psyq.jpg
rik-knipschild.png
slachtofferhulp.jpg
korrelatie_video.png
ggz_nederland.png
brandweernederland.jpg
pieter-logo.png
rita-berger.png
amber-hall.png
alies-vink.png
startkracht.png
pure-m.png

en met wie zijn wij nog in gesprek over een bijdrage ....

bnmo.jpg
de-basis.jpg
hulphond.jpg
ifv.jpg
kngf.jpg
meforyou.png
mind.png
politie.png
rodekruis.jpg
uwv.jpeg
wep.png
ww-nl.png

Verspreid de boodschap

Twitter PTSS ChallengeFacebook PTSS ChallengeLinkedin PTSS ChallengeGoogle Plus PTSS ChallengeInstagram PTSS ChallengeYoutubue PTSS Challenge

Het team achter PTSS challenge

Over PTSS

Scroll naar boven