mede mogelijk gemaakt door ...

icon-22-dagen-V3.png

22 momenten

icon-video-V3.png

22 afleveringen

icon-veteranen-V3.png

meer informatie over PTSS

Masgutova Methode & PTSD Recovery

MNRI® PTSD Recovery brengt getraumatiseerde mensen - zonder al teveel woorden - weer in het veilige ‘hier en nu’.

De Masgutova Methode voor Neurosensomotorische Reflex Integratie - afgekort MNRI® - vormt een waardevolle aanvulling op het reguliere werk van therapeuten en coaches.

De therapie is ontwikkeld door Dr. Svetlana Masgutova, die als psychologe in 1989 hulp bood aan de slachtoffers van één van de grootste treinrampen uit de Russische geschiedenis. Zij ontwikkelde vervolgens de training ‘MNRI® Reflex Integration & PTSD Recovery’.

Door het meemaken van traumatische ervaringen zal het alarmsysteem in ons brein – waar werkelijkheid en inbeelding hetzelfde zijn – in fracties van seconden aanzetten tot vluchten, vechten of bevriezen, ter bescherming en overleving.

De therapie brengt het alarmsysteem tot rust, zorgt voor vermindering van stresshormonen, reguleert neurotransmitters, laat een gevoel van veiligheid hervinden. Dit gebeurt via beweging, aanraking met diepe druk, positieve bekrachtiging, focus op ‘hier en nu’. Doordat het brein geen gevaarsignalen meer krijgt, verdwijnen symptomen en ontstaat er ruimte voor leven in plaats van ‘overleven’.

Wil van Kessel is MNRI® behandelaar en opleidingscoördinator van het Svetlana Masgutova Educational Institute in Nederland.

Via de MNRI®-gids vindt u MNRI® behandelaren bij u in de buurt. Informatie over de MNRI® opleidingen vindt u hier.

Wat is de Masgutova Methode®?

In deze aflevering legt Wil van Kessel helder uit hoe de methode werkt. Het is een alternatieve behandelmethode en zou ook heel goed mensen met de diagnose PTSS kunnen helpen. Ongeacht de leeftijd, geslacht of achtergrond.

bekijk de aflevering

Wie helpen ons?

Samen staan wij sterk!

Het doel van de PTSS challenge is om zo veel mogelijk informatie te verstrekken over PTSS aan zo veel mogelijk mensen. Dat kunnen wij niet alleen en zijn dan ook ontzettend bij met de hulp die wij krijgen voor de uitvoering van onze PTSS challenge.

Wil jij ook een bijdrage leveren aan de PTSS challenge? Dat kan op ontzettend veel manieren. De meest eenvoudige manier is door mee te helpen om de boodschap te verspreiden. Volg ons op de verschillende sociale mediakanalen en deel onze berichten met jouw netwerk.

aan de PTSS challenge werken mee ....

psyq.jpg
rik-knipschild.png
slachtofferhulp.jpg
korrelatie_video.png
ggz_nederland.png
brandweernederland.jpg
pieter-logo.png
rita-berger.png
amber-hall.png
alies-vink.png
startkracht.png
pure-m.png

en met wie zijn wij nog in gesprek over een bijdrage ....

bnmo.jpg
de-basis.jpg
hulphond.jpg
ifv.jpg
kngf.jpg
meforyou.png
mind.png
politie.png
rodekruis.jpg
uwv.jpeg
wep.png
ww-nl.png

Verspreid de boodschap

Twitter PTSS ChallengeFacebook PTSS ChallengeLinkedin PTSS ChallengeGoogle Plus PTSS ChallengeInstagram PTSS ChallengeYoutubue PTSS Challenge

Het team achter PTSS challenge

Over PTSS

Scroll naar boven