meer informatie over PTSS

icon-22-dagen-V3.png

22 momenten

icon-video-V3.png

22 afleveringen

icon-veteranen-V3.png

meer informatie over PTSS

Bij wie kan ik terecht voor hulp bij een ingrijpende gebeurtenis?

Direct na een ingrijpende gebeurtenis

Slachtofferhulp Nederland helpt na een misdrijf, verkeersongeval, calamiteit of bij vermissing. Bent u slachtoffer, getuige, betrokkene, achterblijver of nabestaande? Wij ondersteunen u op juridisch, praktisch of emotioneel gebied.

Het gaat hierbij veelal om een korte periode tussen de ingrijpende gebeurtenis en de opvang. Meestal wordt er al verwezen naar Slachtofferhulp Nederland door de politie. De inzet van Slachtofferhulp Nederland is altijd gratis, maar is zeker van onschatbare waarde.

Franck Wagemakers (Slachtofferhulp Nederland) legt uit wat Slachtofferhulp Nederland kan doen voor jou bij een ingrijpende gebeurtenis.

bekijk de aflevering

Enige tijd geleden een ingrijpende gebeurtenis

Jij twijfelt al misschien enige tijd of er iets mis is met jou. Door het zien van bepaalde TV beelden, foto's of gebeurtenissen wordt jij panisch of krijg je last van andere reacties. Daar zou je wel eens met iemand over willen praten. Maar met wie?

Korrelatie biedt iedereen die contact opneemt een luisterent oor. Ze zullen proberen te achterhalen waardoor de problemen zijn ontstaan en zullen dit met jou bespreken. Eventueel kunnen zij samen met jou op zoek gaan naar de juiste hulpverlener. Ook voor de inzet van Korrelatie is geen geldelijke bijdrage nodig.

Jean-Pierre van de Ven (Korrelatie) legt uit wat Korrelatie voor jou kan betekenen en helpt jou met zoeken naar de juiste hulpverlener.

bekijk de aflevering

Meer informatie over PTSS

Tijdens de uitvoering van onze PTSS challenge gaan wij op zoek naar antwoorden op enkele vragen over PTSS. Het uiteindelijke doel van onze challenge is om een zo compleet en informatie mogelijk beeld te gaan verstrekken over PTSS en de gevolgen hiervan.

Wanneer er een aflevering online is gebracht, wordt de lijst hier aangevuld of uitgebreid. Net zo lang tot onze challenge is afgelopen.

Mocht u een tip hebben of een belangrijke vraag missen in het overzicht, laat het ons dan weten. Op deze website wordt een formulier getoond bij het onderdeel CONTACT waarmee u ons eenvoudig kunt bereiken.

Scroll naar boven