meer informatie over PTSS

icon-22-dagen-V3.png

22 momenten

icon-video-V3.png

22 afleveringen

icon-veteranen-V3.png

meer informatie over PTSS

Wat is een posttraumatische stressstoornis (PTSS) eigenlijk?

Tja dat is een goede vraag. Op Wikipedia kan hierover het volgende worden gevonden:

"De posttraumatische stressstoornis (PTSS) is een psychische aandoening die in het DSM-IV was ingedeeld bij de angststoornissen. In de DSM-5 is de stoornis opgenomen in een nieuw hoofdstuk, Trauma- en stressor gerelateerde stoornissen. Daarnaast zijn ook de criteria op een aantal fronten gewijzigd. Deze wijzigingen zijn beschreven in het whitepaper Posttraumatische-stressstoornis.

De aandoening ontstaat als gevolg van ernstige stressgevende situaties, waarbij sprake is van levensbedreiging, ernstig lichamelijk letsel of een bedreiging van de fysieke integriteit. Deze situaties zijn voor de persoon traumatisch."

Deze vraag en nog een aantal andere zullen wij gaan voorleggen aan diverse mensen, organisaties en instellingen. De uitkomsten hiervan zullen wij vastleggen in verschillende afleveringen die wij onder andere hier online gaan brengen. Het wordt dus een zo compleet mogelijke en informatieve documentaire voor een zo breed mogelijk publiek. Help jij ons de boodschap te verspreiden?

Joop de Jong (psychiater bij PsyQ) legt uit wat een posttraumatische stressstoornis (PTSS) nu eigenlijk is.

bekijk de aflevering

Meer informatie over PTSS

Tijdens de uitvoering van onze PTSS challenge gaan wij op zoek naar antwoorden op enkele vragen over PTSS. Het uiteindelijke doel van onze challenge is om een zo compleet en informatie mogelijk beeld te gaan verstrekken over PTSS en de gevolgen hiervan.

Wanneer er een aflevering online is gebracht, wordt de lijst hier aangevuld of uitgebreid. Net zo lang tot onze challenge is afgelopen.

Mocht u een tip hebben of een belangrijke vraag missen in het overzicht, laat het ons dan weten. Op deze website wordt een formulier getoond bij het onderdeel CONTACT waarmee u ons eenvoudig kunt bereiken.

Verspreid de boodschap

Twitter PTSS ChallengeFacebook PTSS ChallengeLinkedin PTSS ChallengeGoogle Plus PTSS ChallengeInstagram PTSS ChallengeYoutubue PTSS Challenge

Het team achter PTSS challenge

Over PTSS

Scroll naar boven