Vormgeving website opgeleverd

20161006-vormgeving.png06 okt

De website voor mijn onderneming heb ik ondergebracht bij DeWerkendeWebsite. Zij maken websites die daadwerkelijk werken en maken hierbij gebruik van een eenvoudige CMS. Voordat ik gebruik maakte van hun dienstverlening deed ik altijd mijn websites zelf. Avonden heb ik zitten hobbyen met Joomla, WordPress of HTML. De resultaten mochten - naar mijn eigen bescheiden mening - er wel zijn, maar koste mij ontzettend veel tijd. Tegenwoordig heb ik niet meer zoveel vrije tijd en de PTSS Challenge zal de nodige tijd van mij gaan vragen. Een goede reden dus om aan mijn leverancier te vragen of zij mij wilde helpen met dit gigantische project.

Ondanks mijn zenuwen heb ik hun toch heel brutaal een mail gezonden met mijn complete plan erin met de vraag of zij konden en wilden helpen. Dolblij was ik met hun antwoord. Het was een volmondige JA! Geweldig, want dit zou mij ontzettend veel tijd gaan schelen. Maandag 12 september organiseerden zij op het kantoor naast de Brienenoordbrug een sessie om met elkaar te gaan brainstormen over de inhoud en opzet.

Met knikkende knieën ging ik erheen, want ik voelde mij toch wel enigszins schuldig. Had ik niet teveel gevraagd? Hoe concreet moet ik zijn of juist niet? Bij het eerste bakje thee ging het praten gelukkig weer enigszing gemakkelijker en hadden zij zelf al goede ideeën. De juiste vragen werden gesteld en afspraken werden gemaakt. Net als bij de website voor mijn onderneming moest ik geduld hebben en wachten op het resultaat. Dat is lastig, want geduld is nu niet mijn sterkste kant namelijk.

Na nog wat overleg over kleurstelling, uitstraling en dergelijke werd het eerste ontwerp gepresenteerd. Zoals ik ondertussen al van hun gewend was geworden, klopte het weer helemaal. De website heeft een hele professionel uitstraling, is responsive (goed toonbaar op verschillende apparaten) en de inhoud moet ik zelf aanleveren.

Dat laatste is toch altijd weer een hele opgave, maar onzettend leuk om te doen. De website krijgt hierdoor steeds meer boddy en gaat ook steeds beter leven. Bij het delen van de link naar de mede teamleden krijg ik positieve reacties. Ik laat het ontwerp en de opzet aan nog meer mensen zien en iedereen is enthousiast. Het zal dus nog even aanpoten worden voor mij om de inhoud goed te gaan vullen, maar dan kan de website online!

De PTSS Challenge kan dan echt goed van start en zal niet alleen veel tijd als investering kosten, het zal ook de komende tijd goed te raadplegen blijven. Nu hopen dat wij er veel mensen een plezier mee gaan doen.

« Terug

Scroll naar boven