(bijna) klaar voor de start ...

20161031-klaarvoordestart.png29 okt

In de afgelopen periode zijn wij behoorlijk overvallen door het aantal reacties en berichten. Van alle reacties en berichten die wij gedurende de loop van het project hebben ontvangen, kwam iets meer dan de helft alleen al afgelopen week binnen. Het is dan ook een hele opgave om alle reacties en berichten te lezen, te beoordelen en eventueel zelfs te beantwoorden. We hadden wel wat verwacht, maar dit overtreft toch echt wel het een en ander.

De inhoud van de reacties en berichten varieert enorm. Een aantal vinden het geweldig dat er meer aandacht komt voor PTSS, het informatieve karakter wordt zeer gewaardeerd en dat er ook rekening mee gehouden wordt dat niet alleen veteranen PTSS hebben is een belangrijk item. Ook ontvangen wij tips en ideeën voor een aflevering en worden er zelfs al mensen geheel buiten ons om benaderd om ook een bijdrage te leveren.

Wat gaan wij nu eigenlijk doen?

Een veel gestelde vraag is wat wij nu eigenlijk gaan doen. Duidelijk is wel dat Jacco Scheer zich niet 22 keer gaat opdrukken en dat 22 keer, maar wat gaat er dan gebeuren?

De bedoeling is om antwoord te gaan vinden op een aantal vragen over PTSS. Deze antwoorden gaat hij zelf niet geven, maar daarvoor gaan wij op zoek naar mensen die voldoende deskundig zijn om hierop een antwoord te gaan geven.

Zo is er voor de vraag ‘Wat is PTSS eigenlijk?’ een psycholoog benaderd. Deze psycholoog zal gaan proberen in zo’n 2 minuten tijd het antwoord te gaan geven op deze vraag. Dat is natuurlijk nogal een opgave. Als je gepassioneerd bent en zeer kundig op dit onderwerp, dan is het heel eenvoudig om uren te praten over dit onderwerp. Nu mag het eigenlijk niet langer duren dan 2 minuten.

Wanneer deze opname heeft plaatsgevonden dan gaan wij op zoek naar de volgende vragen. Het is uiteindelijk de bedoeling om een zo informatief beeld te geven over wat PTSS is, wat het met je doet, welke impact het kan hebben op iemand en het gezin, welke behandelingsmethoden er zijn en hoe het leven verdraagzaam kan zijn met PTSS. Uitstapjes die wij hierbij ook zullen maken zullen gaan over preventie, weerbaarheid en hoe je hulp kunt krijgen. Voor elke aflevering hebben wij dus een andere deskundige of professional.

Veel afspraken om met zo’n deskundige of professional een aflevering op te nemen zijn al gemaakt. Wat dit betreft zouden wij al spoedig de volgende aflevering online kunnen plaatsen. Wel vinden wijzelf dat wij iets beter voorbereid moeten zijn als wij dat doen. Daarom moeten wij intern nog even het een en ander regelen.

Even een pas op de plaats

Het online zetten van de eerste videoboodschap heeft er wel tot geleid dat wij ontzettend veel reacties en berichten hebben ontvangen. Wij verwachten dat dit aantal alleen maar zal toenemen wanneer wij ook de volgende afleveringen online gaan plaatsen. Daarom zullen wij even achter de schermen het een en ander beter en anders moeten organiseren.

Wij zijn heel blij dat tussen al die reacties en berichten ook een aantal spontane aanmeldingen zaten om ons daadwerkelijk te komen helpen. Ook zijn er gesprekken met andere organisaties die ons op allerlei gebied willen en kunnen ondersteunen bij het volbrengen van de PTSS challenge. Dit betekend overigens wel dat er geheel onverwachts een cursusmoment ingepland moet worden, waarbij iedereen kan. Dat is ook weer een hele opgave, omdat iedereen natuurlijk een drukke agenda heeft.

Het is onze intentie om zo snel mogelijk de nieuwe leden van ons team te kunnen voorstellen. Dan kunnen wij namelijk weer snel verder met het uitvoeren van de PTSS challenge.

Statistieken

Onze statistieken van de afgelopen 28 dagen zien er als volgt uit:

+113 volgers
17.772 weergaven
+975 volgers
204.507 bereikte personen
+27 volgers
1.404 bereikte personen
+53 volgers
221 weergaven
+6 abonnees
215 weergaven

Help jij ons?

Ook jij kunt ons helpen. Wij vragen aandacht voor PTSS. Wij willen graag dat zo veel mogelijk mensen weten wat PTSS is, wat het met je kan doen en hoe je ermee om kan gaan. Help jij ons om zoveel mogelijk mensen te bereiken? Volg ons via de verschillende sociale mediakanalen en deel onze boodschappen met jouw netwerk. Alleen samen kunnen wij deze challenge tot een geslaagd einde brengen. Alvast bedankt!

« Terug

Scroll naar boven