Monitoring sociale media en voorstellen

20161111-socialemedia.jpg14 nov

Het idee was zo eenvoudig bedacht. In plaats van 22 keer opdrukken en dat 22 dagen gewoon eventjes 22 verschillende afleveringen opnemen over het onderwerp PTSS. De uitwerking ervan kost wat meer tijd om het zeer zorgvuldig en goed te doen. Gelukkig is er hulp gevonden. Vanaf de start was teamlid Marlies Veltman al bereid om te ondersteunen. Olaf Robberse reageerde op een twitterbericht en wilde ook komen helpen. Op dat moment dachten wij echt dat wij er klaar voor waren.

De eerste aflevering opnemen was eigenlijk ook niet echt een eenvoudig kunstje. Jacco Scheer was behoorlijk zenuwachtig en de opnamen moesten dan ook enkele malen overnieuw. Uiteindelijk zijn wij er die dag in geslaagd een mooie en rustige boodschap op te nemen. In deze aflevering riepen wij iedereen op om ons te helpen met het verspreiden van de boodschap en aandacht te vragen voor PTSS. Dat hebben wij geweten.

In een zeer korte tijd hadden wij meer dan 1.300 volgers op Facbook en ook op de andere sociale mediakanalen, zoals Twitter, LinkedIn, Instagram en YouTube, kwamen er elke dag volgers bij. In drie weken tijd ontvangen wij een kleine 12.000 berichten en reacties. Deze hebben wij (bijna) allemaal gelezen en beantwoord. En dat is ongeloofelijk veel werk. Zeker als je gebruik maakt van de standaard mogelijkheden die de sociale mediakanalen zelf bieden. Die zijn niet echt optimaal. Daarnaast is het erg lastig om al die berichten en reacties te lezen en te beantwoorden. Dat is bijna een fulltime baan en dat terwijl dit helemaal niet de intentie was.

We hebben het in vorige blogs al een beetje laten doorschemeren dat dit veel werk is en dat wij eigenlijk een beetje overspoeld raakten. Maar ook nu weer krijgen wij hulp. En dat is echt geweldig.

Samen sterk

Afgelopen woensdagmiddag heeft er een bijeenkomst plaatsgevonden met een aantal professionele organisaties. Doel van deze bijeenkomst was om te kijken of wij werkafspraken konden maken over het beantwoorden van al die berichten en reacties. Naast de vragen over het hoe en wat van deze challenge, kregen wij ook berichten en reacties waarop wij gewoonweg niet het juiste antwoord weten. Dit heeft dan ook centraal gestaan en wij verwachten binnen een week de concreet gemaakte afspraken met iedereen te kunnen gaan delen. Wij zijn in ieder geval ontzettend blij en onder de indruk van de expertise van deze professionele organisaties, maar ook de bereidwillendheid om aan onze challenge mee te werken. Wel zijn er nog hier en daar wat interne procedurele hobbels te nemen en is men op sommige punten nog wat terughoudend, de wil is er en dat maakt ons blij en sterker in het voorzetten van de challenge.

Sociale media

Wat wij al wel kunnen melden is dat wij klaar zijn voor weer een dergelijke hoos van berichten en reacties. Hierbij krijgen wij ondersteuning van OBI4wan. Een leverancier in webcare en sociale media monitoring oplossingen. Zij hebben hun oplossing aan ons beschikbaar gesteld, zodat wij met meer mensen tegelijkertijd de verschillende kanalen allemaal kunnen beheren en beantwoorden. Hiermee zien wij de toekomst dan ook weer gelukzalend tegemoet en zijn dus zeer content met het aanbod.

meer informatie over OBI4wan

Even voorstellen

Het andere heugelijke feit dat wij kunnen melden is dat het team weer versterking heeft gekregen. Amber Hall heeft zich spontaan aangemeld om ook een bijdrage te kunnen leveren aan deze PTSS challenge. Daar zijn wij ook ontzettend blij mee, want - zoals gezegd - liep het water ons een beetje over de schoenen. Amber gaat samen met Marlies zorgen dat alle berichten en reacties op de sociale media gelezen en eventueel beantwoord worden. Ook zullen zij samen afspraken inplannen voor de nog op te nemen afleveringen.

Amber stelt zichzelf voor

Rust voor de storm?

De afgelopen week is het dus eventjes hard werken achter de schermen geweest. Volgende week hopen wij de aflevering te kunnen gaan opnemen die antwoord geeft op de vraag: 'Wat is PTSS nu eigenlijk?'. Daarna hopen wij een keer in de twee weken een nieuwe aflevering online te kunnen gaan brengen. We zijn dus nog wel eventjes bezig.

Ondertussen vragen wij nog steeds uw medewerking. Helpt u ons mee de boodschappen te verspreiden en daarmee aandacht te vragen voor PTSS? Wij rekenen op uw hulp en medewerking. Alvast bedankt.

« Terug

Scroll naar boven