Een ogenblik geduld alstublieft

20161129-even-geduld-aub.jpg21 nov

We waren met ontzettend veel enthousiasme begonnen aan de PTSS challenge. Dat enthousiasme is er nog steeds wel, alleen gaat niet alles zoals wij eigenlijk hadden bedacht en willen. Wij hebben wat tegenslagen gekregen, waarop wij niet gerekend hadden. Hierdoor is de gehele planning een beetje in het honderd gaan lopen en lukken een aantal dingen niet om deze uit te rollen in het gewenste en bedachte tijdspad. Een aantal zaken hebben dus gewoon wat meer tijd nodig. Helaas.

Eerste aflevering: Wat is PTSS eigenlijk?

De eerste echte aflevering van onze PTSS challenge zal gaan over de definitie. Wat is PTSS eigenlijk? Welke verschillende vormen zijn er? Hoe kun je het krijgen en wanneer is er sprake van PTSS?

Het was nogal lastig om een deskundige over dit onderwerp voor onze camera te krijgen. Wij hebben verschillende pogingen ondernomen en met verschillende mensen en instanties hierover gesproken. Bepaalde politieke ontwikkelingen en het verkrijgen van toestemming door verschillende instanties bracht ons schema nogal in de war. Uiteindelijk hebben wij iemand bereid gevonden, maar de afspraak voor de opname vindt pas plaats op 8 december. Voordat wij dan de montage hebben afgerond en toestemming hebben gekregen voor publicatie, zitten wij eigenlijk al dicht tegen de kerstperiode aan.

Een ogenblik geduld alstublieft

Wij vinden het eigenlijk niet gepast en handig om een dergelijke aflevering online te gaan brengen vlak voor de kerstperiode. Daarom hebben wij besloten om te gaan starten met het online brengen van de afleveringen vanaf dinsdag 10 januari 2017. Daarna willen wij dus elke twee weken een nieuwe aflevering online gaan brengen. Sommige van die afleveringen zijn al reeds opgenomen of staan voor de komende weken al op de planning. 

En de volgende afleveringen?

De afleveringen die erna volgen hebben verschillende onderwerpen.

Eerst willen wij graag weten of er in Nederland ook elke dag 22 veteranen met PTSS zich van het leven beroven. Gaan wij beter of slechter om met onze veteranen dan in Amerika? Hoe is eigenlijk de opvang geregeld voor veteranen? Welke studies doen wij eigenlijk allemaal naar de impact van hetgeen onze soldaten meemaken?

Daarna willen wij onderzoeken of PTSS alleen bij Defensie voorkomt. Zo gaan wij op bezoek bij de Nationale Politie, Brandweer en het Nederlandse Rode Kruis. Wij willen dan antwoord gaan krijgen op de vragen of het ook bij deze organisaties voorkomt, wat wordt er gedaan aan opvang en hoe worden de betrokkenen begeleid?

De afleveringen die daarna nog komen gaan over andere mogelijkheden om PTSS te ontiwkkelen, de behandelingswijzen, waar je terecht kunt om hulp te krijgen, welke impact het kan hebben op jouw leven als het jou overkomt, wat tips om het leven dragelijk te maken en hoe jouw omgeving het meest wenselijk kan reageren om jou te helpen (als jij de persoon bent met de diagnose PTSS). Ook zullen wij een aantal kleine uitstapjes maken en een aantal onderwerpen extra belichten.

Help jij ons mee?

De eerste aflevering van onze PTSS challenge gaat dus dinsdag 10 januari 2017 online komen. Onze PTSS challenge is alleen geslaagd als wij zo veel mogelijk mensen bereiken met onze boodschap. Daar kun jij bij helpen door ons te volgen op de verschillende sociale media-kanalen die wij hebben hebben. Ook kun je ons helpen door onze berichten te delen met jouw netwerk.

Natuurlijk mag je ons ook voorzien van tips en suggesties. Stuur ons gewoon een bericht via het contactformulier op de website of bereik ons via de verschillende sociale media-kanalen. Wij graag namelijk graag met jou in gesprek over dit onderwerp met als doel om onze PTSS challenge zo nuttig mogelijk te laten zijn.

Samen moet het ons wel lukken om veel informatie te verspreiden over PTSS. Help jij mee?

« Terug

Scroll naar boven