Wat is een posttraumatische stressstoornis (PTSS) nu eigenlijk?

20161214-watisptsseigenlijk.png14 dec

In de afgelopen week hebben de opnamen plaatsgevonden van de aflevering waarmee wij de challenge willen gaan starten. In deze aflevering staat de vraag centraal: "Wat is een posttraumatische stressstoornis (PTSS) nu eigenlijk?".

De aflevering zullen wij online gaan plaatsen op dinsdag 10 januari 2017. Dat lijkt misschien wel ver weg, maar de tijd gaat hard. De opnamen moeten eerst nog gemonteerd worden en er zal toestemming moeten worden gegeven door de geïnterviewde persoon en de daaraan verbonden organisatie voordat wij mogen overgaan tot publicatie. Dan is er ook nog de kerst en de viering van oud en nieuwjaar, waardoor wij verwachten dat het heel snel dinsdag 10 januari 2017 zal zijn.

Wij vinden de opnamen van de aflevering eigenlijk al zeer geslaagd. Tijdens het interview wordt heel duidelijk aangegeven wat PTSS is en welke vormen er zijn. Ondanks dat het complexe materie is, verwachten wij dat het heel duidelijk en helder voor een ieder uitgelegd gaat worden.

Ondertussen gaan wij natuurlijk wel gewoon door met de voorbereidingen. Het oorspronkelijke project plan is geactualiseerd en binnen afzienbare tijd zullen er nog een aantal gesprekken plaatsvinden over de medewerking aan de challenge.

Ook hebben een aantal personen en partijen die hun medewerking al hebben toegezegd al een eigen pagina gekregen op onze website (klik op de afbeelding om naar die pagina te openen). waarin zij zich voorstellen. De komende periode zal het huidige aantal natuurlijk worden uitgebereid.

brandweernederland.jpg
 
pure-m.png
 
slachtofferhulp.jpg
 
ursula-hendriks-van-den-bos.jpg
Komt PTSS ook voor
bij de Brandweer?
Hoe werkt de
behandeling PMA?
Hulp krijgen bij een
ingrijpende gebeurtenis?
Hoe werkt de
behandeling EMDR?

Wij zijn ontzettend blij met de medewerking van al deze personen en partijen. Het doel van de challenge (zo veel mogelijk informatie verspreiden over PTSS bij een zo groot mogelijk publiek) kunnen wij niet alleen. Daar hebben wij hen voor nodig en de volgers op onze sociale media. Door de berichten zo veel mogelijk te delen met hun netwerk, zal het ons vast en zeker gaan lukken. Help jij ons mee?

207 volgers
1.881 volgers
30 volgers
94 volgers
12 abonnees

« Terug

Scroll naar boven