Wij zijn gestart!

20170104-commingsoon.jpg10 jan

Na enkele maanden van voorbereiding, hebben wij vorige week een klein tipje van de sluier opgelicht van wat er nog gaat komen. Met reeds opgenomen beeldmateriaal, hebben wij een korte impressie kunnen geven van de afleveringen die nog komen gaan.

bekijk onze impressie

De aflevering is via de verschillende sociale media verspreid en werd al snel ontzettend vaak gedeeld en overgenomen. Hierdoor werd, in een zeer kort tijdsbestek, al snel een klein half miljoen mensen bereikt en dat is natuurlijk een geweldige pluim. Het bereik is vele malen groter dan wij kunnen volgen aangezien er natuurlijk ook gedeeld wordt vanaf persoonlijke pagina's van mensen. We zijn aan het onderzoeken hoe en of wij dit kunnen gaan monitoren.

Eerste aflevering online

Vandaag is de eerste aflevering online gekomen. In deze aflevering staat de vraag centraal; 'Wat is een posttraumatische stressstoornis (PTSS) nu eigenlijk?'. Joop de Jong, psychiater bij PsyQ, probeert hierin zo duidelijk mogelijk te vertellen wat PTSS is en welke verschillende vormen er zijn.

bekijk de eerste aflevering

Met het online brengen van deze aflevering is de challenge voor ons eigenlijk echt gestart. Het is de bedoeling om elke 2 weken een nieuwe aflevering online te gaan brengen, welke antwoord gaat geven op een bepaalde vraag. Denk hierbij aan vragen zoals; wat is PTSS, is het te behandelen, waar kun je terecht voor hulp, welke ondersteuning is wenselijk, welke impact heeft het en zijn er mogelijkheden om het leven dragelijker te maken? In totaal dus 22 verschillende afleveringen die tezamen een compleet en informatief beeld gaan geven over dit onderwerp.

Statistieken

Na de gigantische aantallen reacties en berichten in Oktober, hebben wij er bewust voor gekozen om de maanden November en December het wat rustiger aan te doen. We moesten de nodige voorbereidingen treffen om, achter de schermen, het een en ander goed geregeld te krijgen. Dit zodat wij een mogelijke toename van berichten eenvoudig aan zullen kunnen. Daarnaast nam het maken van de afleveringen ook wat meer tijd in beslag en was het eventjes lastig om met sommige personen een afspraak in te plannen. Afgelopen week hebben wij een korte impressie online geplaatst en hiermee nam ook het aantal berichten weer toe.

Hieronder een overzicht van de statistieken van de afgelopen 28 dagen.

Bezoekers: 2.016 (+44%)
Weergaven: 4.509 (+24%)

Abonnees nieuwsbrief: 290 (+52%)

Volgers: 345 (+42%)
Bereik: 81.058 (+307%)

Vind-ik-leuks: 2.146 (+26%)
Bereik: 144.883 (+42%)

Volgers: 39 (+18%)
Weergaven: 5.989 (+23%)

Volgers: 148 (+36%)
Weergaven: 612 (+51%)
Abonnees: 14 (+7%)
Weergaven: 142 (-24%)

In de afgelopen 28 dagen hebben wij 3.233 reacties en berichten mogen ontvangen. Daarvan hebben wij 2 berichten aangemerkt als SPAM. 414 berichten zijn geplaatst op 16 december, waarvan de meeste zijn geplaatst tussen 12 en 14 uur. 85% van deze berichten zijn geplaatst op Twitter waarvan de helft bestond uit retweets.

Help jij ons mee?

De uiteindelijke doelstelling van onze challenge is om zo veel mogelijk mensen te bereiken en te informeren over PTSS. Dit kunnen wij niet alleen. Gelukkig krijgen wij, naast de hulp van het gevormde team, hulp van veel organisaties, instellingen en professionals. Jij kunt ons ook helpen. Volg ons zo veel mogelijk op de verschillende sociale mediakanalen en deel onze berichten met jouw netwerk. Vertel vrienden, familie en collega's over dit initiatief. Het zal ons dan gezamenlijk toch moeten lukken!

Je kunt overigens ook gebruik maken van de buttons onder in dit bericht voor het delen van de boodschap. Alvast bedankt voor de moeite.

« Terug

Scroll naar boven