Een week na de lancering van aflevering 1 van 22

20170117-weeknalancering.png18 jan

Op dinsdag 10 januari 2017 om 10:00 uur hebben wij aflevering 1 van 22 online geplaatst. In deze aflevering ging Joop de Jong, psychiater bij PsyQ, uitleggen wat een posttraumatische stressstoornis (PTSS) nu eigenlijk is. 

bekijk aflevering 1 van 22

Ondanks onze goede voorbereiding, werden wij toch nog even geplaagd door een probleempje. De video wilde maar niet verschijnen in ons nieuwsbericht hierover op de website en een link op Facebook en Twitter verwezen naar een verkeerde pagina. Ook in de begeleidende tekst stond een storende fout. Joop de Jong is geen psycholoog, maar een psychiater. 

Dit laatste euvel was wel snel te repareren op onze website en Facebook, maar het is ons niet gelukt deze wijzigingen ook door te voeren op de andere kanalen. Simpelweg omdat die geen mogelijkheid bieden om een geplaatst bericht op een later tijdstip alsnog aan te passen. Wij zullen in de toekomst dus nog beter moeten kijken of de voorbereide teksten wel kloppen voordat deze in de planning worden opgenomen. Ook zullen wij gewoon weg nog meer moeten controleren of elke link wel klopt voordat wij deze gaan plaatsen. Een link die niet werkt is storend en doet afbreuk aan hetgeen wij eigenlijk willen bereiken. Namelijk zoveel mogelijk mensen informeren over PTSS en de gevolgen hiervan.

Reacties

Zoals wij al hadden verwacht, waren er ook dit keer weer ontzettend veel mensen die hebben gereageerd. Naast bedankjes die wij hebben mogen ontvangen voor de heldere uiteenzetting of het uitvoeren van de challenge op deze wijze, zijn er ook gerichte vragen binnen gekomen. Hoe graag wij soms ook zelf zouden willen helpen, wij zijn geen hulpverleners voor dit soort kwesties. Natuurlijk gaan wij met iedereen het gesprek aan, maar voor daadwerkelijke hulp, begeleiding of ondersteuning zullen wij dus altijd moeten doorverwijzen naar de instanties.

Uiteraard zullen wij ook nog afleveringen online gaan plaatsen over bij welke instantie je terecht kunt en op welk moment je daar kunt aankloppen. Er zijn namelijk instanties die je helpen bij het vinden van de juiste hulp en kunnen mensen met vragen het beste begeleiden naar de instellingen die daadwerkelijk hulp verlenen.

Om alle reacties te kunnen beantwoorden, moeten de teamleden soms behoorlijk hard werken. Gelukkig maakt de oplossing die ons is aangeboden door OBI4wan dit wel eenvoudig en handelbaar. Daarnaast kunnen wij bij het beantwoorden van bepaalde reacties ook eenvoudig schakelen met de samenwerkende partijen zoals 113Online, Korrelatie en WijzijnMind.

Ondertussen

Naast het online brengen van de aflevering met Joop de Jong, zijn wij deze week ook heel druk geweest met het opnemen van de volgende afleveringen. Dat gaat natuurlijk gewoon door. Wij willen immers straks wel 22 afleveringen hebben. In de afgelopen week zijn wij op bezoek geweest bij Korrelatie en bij Rik Knipschild.

Niet iedereen weet wat Korrelatie doet en hoe zij iemand zouden kunnen helpen die met psychosociale vragen worstelt. Dat is eigenlijk zonde, want zij zijn heel goed in staat om hulpvragers te helpen bij het zoeken van de juiste hulp.

Aan Rik Knipschild hebben wij een hele andere vraag voorgelegd. Hij gaat een toelichting geven over het verschil van PTSS bij kinderen en volwassenen.

De aankondiging van een nieuwe aflevering zullen wij doen via een evenement op onze Facebookpagina. Mensen die geabonneerd zijn op onze nieuwsbrief zullen een dag van tevoren een aankondiging krijgen van wat er gaat komen.

Statistieken

De doelstelling van onze challenge is om zoveel mogelijk mensen te informeren over PTSS. Daarom vragen wij ook telkens aan iedereen om ons te helpen bij het verspreiden van de boodschappen. Dit kan heel eenvoudig door de berichten van ons te delen met hun netwerk en het te bespreken met familie, vrienden of collega's. Natuurlijk begrijpen wij dan ook dat veel mensen nieuwsgierig zijn, hoe het gaat met de challenge. Daarom hieronder het overzicht van de statistieken van de afgelopen 28 dagen.

Bezoekers: 5.551
Weergaven: 35.078

Abonnees nieuwsbrief: 302

Volgers: 403
Bereik: 139.211

Vind-ik-leuks: 2.701
Bereik: 229.948

Volgers: 46
Weergaven: 7.253

Volgers: 172
Weergaven: 1.035
Abonnees: 25
Weergaven: 3.064

In de afgelopen 28 dagen hebben wij 3.358 reacties en berichten mogen ontvangen. Daarvan hebben wij 3 berichten aangemerkt als SPAM. Op 99% van alle berichten werd binnen een uur antwoord gegeven. 70% van deze berichten zijn geplaatst op Twitter waarvan iets meer dan de helft bestond uit retweets. Het potentiële bereik bedroeg 3.241.850 mensen.

Verspreiden van de boodschap

Het is ons doel met deze invulling van de challenge om zoveel mogelijk mensen te bereiken en te informeren over PTSS. Dat lukt ons natuurlijk niet alleen en daar hebben wij veel hulp bij nodig. Gelukkig krijgen wij hulp en ondersteuning van vele deskundigen, organisaties en instellingen. Wij kunnen hierbij alle hulp gebruiken. Ontzettend veel mensen delen onze berichten en boodschappen al met hun netwerk. Hiermee wordt het bereik steeds groter en groter.

Wat wij natuurlijk ontzettend geweldig vinden is dat een aantal keren de video is gebruikt om uit te leggen wat iemand heeft of om studenten te informeren over wat PTSS is. Daarnaast hebben een aantal online kranten de aflevering geplaatst op hun website en zijn wij zelfs vermeld geweest bij Tussenuur van 3FM.

Alle hulp die iemand ons kan bieden bij het verspreiden van de boodschap is natuurlijk welkom. Daarom hebben wij onder alle blogs en afleveringen de mogelijkheid gemaakt om het bericht te delen via sociale media.

« Terug

Scroll naar boven