Opname EMDR en werkbezoek 113Online

20170124-OpnameEMDR.jpeg24 jan

Ondanks dat wij vorige week geen aflevering online hebben geplaatst, zitten wij absoluut niet stil. Het plannen van afspraken voor nieuwe afleveringen gaat gewoon door. Het lijkt misschien wel heel eenvoudig. Het streven is om een aflevering niet te lang te laten duren (ongeveer 2 minuten), maar dat wil absoluut niet zeggen dat het opnemen en monteren van een aflevering ook zo gebeurd is.

Sommige mensen zijn erg druk bezet en dan is het al een hele opgave om een afspraak te kunnen maken. Ook zijn sommigen verbonden aan organisaties waarbij de afdeling communicatie betrokken is, waardoor veel zaken over meerdere schijven gaan lopen en het allemaal iets ingewikkelder maken. Hierdoor gaat er veel tijd zitten in de voorbereiding. Het opnemen zelf duurt ongeveer een uur of 2 en dan moet het nog gemonteerd worden. Wanneer wij tevreden zijn over de opname, wordt het voorgelegd aan de betrokkenen (de geïnterviewde en de daaraan gebonden organisatie) voordat wij overgaan tot het publiceren. Alle partijen moeten dus tevreden zijn over de inhoud van de aflevering.

Voor het online brengen van de afleveringen hebben wij voor onszelf een verhaallijn opgesteld. Deze proberen wij zoveel mogelijk te volgen, zodat het allemaal een logisch geheel vormt. Die verhaallijn komt soms een beetje onder spanning te staan, als het niet wil vlotten met het opnemen van een aflevering. Dat is ook de reden waarom wij tussen elke online gebrachte aflevering minimaal 2 weken laten zitten. Dit geeft ons de mogelijkheid om de voorbereidingen goed te treffen, zodat wij deze regelmaat kunnen blijven aanhouden.

Wat is een posttraumatische stressstoornis (PTSS) eigenlijk?

Joop de Jong, psychiater bij PsyQ, heeft de aftrap genomen en in de eerste aflevering toegelicht wat een posttraumatische stressstoornis (PTSS) nu eigenlijk is? Hierop hebben wij ontzettend veel positieve reacties mogen ontvangen en zijn wij zeer content met de grote hoeveelheid aan hits en views. 

bekijk aflevering 1 van 22

Is een posttraumatische stressstoornis (PTSS) bij kinderen anders dan bij volwassenen?

Dinsdag 24 januari 2017 brengen wij aflevering 2 van 22 online. In deze aflevering gaat Rik Knipschild uitleggen of er een verschil is bij een posttraumatische stressstoornis (PTSS) tussen kinderen en volwassenen. Wij zijn natuurlijk weer ontzettend benieuwd hoe deze aflevering ontvangen gaat worden.

bekijk aflevering 2 van 22

Op werkbezoek bij 113Online

Vorige week zijn wij ook op werkbezoek geweest bij 113Online. Zij helpen ons bij het beantwoorden van de vragen en reacties. Deze samenwerkingspartner is gespecialiseerd in het beantwoorden van vragen over zelfdoding en de gedachten die daarbij horen. Zij staan dagelijks paraat om met iedereen hierover van gedachten te wisselen. Wij vonden het erg plezierig om een nadere kennismaking te hebben en het is erg indrukwekkend hoe deze organisatie dit aanpakt.

Opname over EMDR

Veel mensen waarbij de diagnose PTSS wordt vastgesteld, worden behandeld met EMDR. Maar wat is EMDR dan? Hoe werkt dat? Wat doet dat met jou? Daarom zijn wij op zoek gegaan naar een deskundige die hierop het antwoord wilde geven. Deze aflevering hebben wij afgelopen zaterdag opgenomen. In onze verhaallijn komt deze aflevering online medio mei.

Statistieken

De doelstelling van onze challenge is om zoveel mogelijk mensen te informeren over PTSS. Daarom vragen wij ook telkens aan iedereen om ons te helpen bij het verspreiden van de boodschappen. Dit kan heel eenvoudig door de berichten van ons te delen met hun netwerk en het te bespreken met familie, vrienden of collega's. Natuurlijk begrijpen wij dan ook dat veel mensen nieuwsgierig zijn, hoe het gaat met de challenge. Daarom hieronder het overzicht van de statistieken van de afgelopen 28 dagen.

 

     Deze week

     Vorige week

 

Bezoekers:
Weergaven:

7.344
49390

5.551
35.078

 

Abonnees nieuwsbrief:

303

302

 

Volgers:
Bereik:

465
153.532

403
139.211

 

Vind-ik-leuks:
Bereik:

2.871
352.244

2.701
229.948

 

Volgers:
Weergaven:

57
8.492

46
7.253

  Volgers:
Weergaven:
174
1.057
172
1.035
  Abonnees:
Weergaven:
42
6.123
25
3.064

In de afgelopen 28 dagen hebben wij 3.620 reacties en berichten mogen ontvangen. Daarvan hebben wij 5 berichten aangemerkt als SPAM. Op 99% van alle berichten werd binnen een uur antwoord gegeven. 70% van deze berichten zijn geplaatst op Twitter waarvan iets meer dan de helft bestond uit retweets. Het potentiële bereik bedroeg 2.328.000 mensen.

Verspreiden van de boodschap

Het is ons doel met deze invulling van de challenge om zoveel mogelijk mensen te bereiken en te informeren over PTSS. Dat lukt ons natuurlijk niet alleen en daar hebben wij veel hulp bij nodig. Gelukkig krijgen wij hulp en ondersteuning van vele deskundigen, organisaties en instellingen. Wij kunnen hierbij alle hulp gebruiken. Ontzettend veel mensen delen onze berichten en boodschappen al met hun netwerk. Hiermee wordt het bereik steeds groter en groter.

Alle hulp die iemand ons kan bieden bij het verspreiden van de boodschap is natuurlijk welkom. Daarom hebben wij onder alle blogs en afleveringen de mogelijkheid gemaakt om het bericht te delen via sociale media.

« Terug

Scroll naar boven