Op volle toeren en nog lang niet klaar

20170228-opstoom.png28 feb

Op dit moment staan er al 4 afleveringen online, moeten wij er nog 5 afmonteren en gaan uploaden en staan er ontzettend veel afspraken al gepland. Wij draaien dus op volle toeren, maar zijn nog lang niet klaar met het volbrengen van onze challenge.

Ondanks dat wij proberen om elke aflevering ongeveer 2 minuten te laten duren, gaat er veel meer tijd zitten in het organiseren, plannen en opnemen van zo'n aflevering. De meeste opnamen alleen al duren ongeveer 2 uur en dan hebben wij het niet over de voorbereidingen en het afmonteren van de aflevering. Op dit moment hebben wij al ongeveer 5.000 kilometer gereden en wij zijn dan nog niet eens op de helft.

Via de verschillende sociale mediakanalen ontvangen wij ontzettend veel reacties en opmerkingen. Onze teamleden Amber Hall en Marlies Veltman hebben er soms een dagtaak aan om deze allemaal te lezen en eventueel te beantwoorden. Met deze werkzaamheden wordt veel tijd bespaard door de softwareoplossing OBI4wan, waar wij dankbaar gebruik van mogen maken. Ondanks dat wij zelf geen hulp kunnen verlenen (in verband met aansprakelijkheid en dergelijke), vinden wij deze input erg belangrijk. Op deze manier kunnen wij zien of wij goed bezig zijn, volledig zijn of nog aandacht zouden moeten besteden aan een bepaald onderwerp.

De complete planning van de challenge loopt tot ongeveer november. Dan zijn alle 22 afleveringen gemaakt en online geplaatst. Het is dan de bedoeling om nog minimaal 3 jaar de website en sociale media actief te laten zijn. Daarna zullen wij telkens gaan bepalen of het nog relevant is om dit allemaal in de lucht te houden.

Wat wij als een enorm compliment ervaren is dat het aantal volgers steeds maar weer toeneemt.

Sommige partijen die in eerste instantie ons verzoek tot medewerking afwezen, nemen nu contact met ons op. Omdat ze ons toch willen ondersteunen of toch willen meewerken aan een aflevering. Wij zijn erg blij met het vertrouwen in ons.

Echt geweldig.

Help mee

Misschien heb je het al gelezen, maar wij willen een verklarende woordenlijst gaan maken en bijhouden op onze site. Er wordt namelijk ontzettend veel vakjargon en moeilijke woorden gebruikt. Vaak wordt er dan vanuit gegaan dat het voor iedereen gesneden koek is en dat men weet waarover gesproken wordt. Maar is dat dan ook daadwerkelijk zo? Om hierin een klein beetje verandering te gaan brengen, willen wij dan ook een lijst gaan aanleggen. Welk woord mag volgens jou echt niet ontbreken op deze lijst? Laat het ons weten en neem contact met ons op.

Blog

Met grote regelmaat krijgen wij verzoeken van mensen of wij hun blogs, berichten, foto's of gedichten zouden willen delen via onze kanalen. Dat vinden wij best lastig. Eigenlijk willen wij zo onafhankelijk en objectief mogelijk de informatie brengen. Dergelijke berichten van iemand zijn al snel gekleurd of gaan alleen over de beleving van die persoon. Dat wil niets zeggen over de kwaliteit van die berichten of anderszins.

Zoals je kunt lezen hebben alle teamleden een andere motivatie om mee te doen aan deze challenge. Iedereen heeft zo zijn eigen stokpaardjes of zou zo graag een bepaald onderwerp nog beter voor het voetlicht willen krijgen. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor ons teamlid Amber Hall. Haar zoon heeft de diagnose PTSS gekregen en is ondertussen hiervan hersteld. Zij heeft dus dichtbij meegemaakt hoe het is. Daarom maakt zij zich sterk voor aandacht voor gezinnen en kinderen waar dit speelt. Om dit doel te realiseren schrijft ook zij blogs. Ook deze blogs gaan wij niet op onze site plaatsen, maar zou je deze willen lezen dan kan dat op http://amberhall.simplesite.com/.

Planning

Op onze FaceBook pagina kunnen evenementen gemaakt worden. Deze functionaliteit gebruiken wij om de volgende aflevering alvast aan te kondigen. Natuurlijk weten wij dat niet iedereen FaceBook heeft. Daarom geven wij hieronder de planning aan van de komende twee afleveringen.

Op dinsdag 7 maart zullen wij meer informatie gaan verstrekken over de verwijsbrief van de huisarts. De huisarts kan een vermoeden hebben dat de patient mogelijk last zal hebben van een posttraumatische stressstoornis (PTSS), maar kan dit niet zelf vaststellen. Daarom zal de huisarts je moeten door verwijzen naar een specialist. Maar dan? En hoe gaat dat in zijn werk?

Na deze aflevering zullen wij aandacht gaan besteden aan werkgerelateerde PTSS. Niet alleen militairen hebben een verhoogde kans op dat zij een ingrijpende gebeurtenis meemaken. Dat komt echt voor bij meerdere beroepsgroepen. De vraag die dan op komt, is natuurlijk wat heeft de werkgever dan allemaal geregeld om blijvende schade te voorkomen? Hoe worden de werknemers opgevangen en begeleid.

Statistieken

De doelstelling van onze challenge is om zoveel mogelijk mensen te informeren over PTSS. Daarom vragen wij ook telkens aan iedereen om ons te helpen bij het verspreiden van de boodschappen. Dit kan heel eenvoudig door de berichten van ons te delen met hun netwerk en het te bespreken met familie, vrienden of collega's. Natuurlijk begrijpen wij dan ook dat veel mensen nieuwsgierig zijn, hoe het gaat met de challenge. Daarom hieronder het overzicht van de statistieken van de afgelopen 28 dagen.

 

   27 februari

     6 februari

 

Bezoekers:
Weergaven:

10.364
26.606

9.187
16.449

 

Abonnees nieuwsbrief:

308

304

 

Volgers:
Bereik:

515
48.925

496
93.710

 

Vind-ik-leuks:
Bereik:

3.015
117.231

2.958
186.722

 

Volgers:
Weergaven:

74
3.932

68
4.415

  Volgers:
Weergaven:
179
1.436
176
1.478
  Abonnees:
Weergaven:
48
5.368
47
7.564

Het potentiele bereik voor deze 28 dagen was 1.930.550 mensen. In totaal hebben wij 1.738 berichten ontvangen en 97% binnen een uur beantwoord. De meeste reacties blijven wij ontvangen via Twitter. De maand februari was een maand waarin er meer tijd is besteed aan de organisatie en wat minder aan de sociale mediakanalen. Daardoor lopen de aantallen iets terug. De afgelopen week het een en ander al wat meer geintensiveerd, waarmee gelijk de aantallen zichtbaar weer beginnen toe te nemen.

Delen en verspreid de boodschap

In de afgelopen weken hebben wij gemerkt dat steeds meer mensen onze boodschap gaan delen met hun eigen netwerk. Een aantal kranten en websites hebben ons verhaal ook opgepakt en zijn begonnen met het overnemen van onze berichten en afleveringen. 

Hier zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee, want ons doel is om zoveel mogelijk mensen te bereiken over dit onderwerp. Hopelijk kunnen wij met onze challenge mensen eerder op het spoor zetten om de juiste hulpverlener te benaderen en zal er meer gedaan worden aan preventie ter voorkoming van. Dus help ons mee en verspreid onze boodschap! Alvast ontzettend bedankt.

« Terug

Scroll naar boven