Met hobbels en dalen

20170314-piekenendalen.png14 mrt

De uitdaging van de PTSS challenge hebben wij met beide handen aangepakt. Ondertussen staan er al een mooi aantal afleveringen online en is er een redelijk vast publiek gevormd. Dagelijks ontvangen wij nog steeds verschillende reacties en tips. Zowel via de verschillende sociale mediakanalen als via de mail.

Heel blij zijn wij met de tools van OBI4wan waarmee het afhandelen van de berichten op de verschillende sociale mediakanalen relatief eenvoudig is. Toch hebben de teamleaden Amber Hall en Marlies Veltman hieraan soms hun handen vol aan. Het zorgvuldig kiezen van de juiste woorden of duidelijk maken wat er precies bedoelt wordt, is soms best lastig. Daarnaast zijn er ook nog eens kaders waarbinnen geantwoord moet of kan worden. Zo willen wij bijvoorbeeld zelf geen hulp verlenen vanuit de PTSS challenge. Achter de schermen levert dit wel eens wat gesprekken op.

In het afgelopen half jaar dat wij bezig zijn, zijn er al meer dan 15.000 berichten (gemiddeld zo'n 90 berichten per dag) op sociale media gelezen en eventueel beantwoord. 98% van de berichten wordt binnen een uur beantwoord, waarvan zo'n 60% van de berichten is gedaan op Twitter. Soms is er een behoorlijke piek en is het hard werken. De reacties zijn overwegend positief en er ontstaan soms erg mooie verbanden en dingen. Daar doen wij het voor.

Afgelopen weekend was er een actie in het kader van NLDoet. Een actie waarbij getracht wordt om zoveel mogelijk mensen eens vrijwilligerswerk te laten doen. Een geweldig idee natuurlijk, maar soms wordt wel eens vergeten dat wij (het team achter de PTSS challenge) het ook allemaal vrijwillig doen. Niet voor een dag, maar het zal ongeveer een heel jaar gaan duren voordat alle 22 afleveringen online staan. Dat is best wel een opgave.

abonneren op onze nieuwsbrief

Verklarende woordenlijst

Zoals wij de vorige keer al melde, hebben wij zo'n 100 woorden aangereikt gekregen die op een verklarende woordenlijst moeten komen. Dat is een geweldig aantal en wij zijn dan ook trots dat er zoveel reacties op gekomen zijn. Achter de schermen wordt er nu hard gewerkt om een zo duidelijk mogelijke beschrijven aan het woord te koppelen. Dat is soms best nog wel eens lastig. Want wat zou bijvoorbeeld een goede toelichting zijn op het woord pieperstress?

Een conceptversie van de lijst is bijna gereed. Deze willen wij dan nog voorleggen aan een aantal deskundigen voor een reactie. Wanneer alle reacties binnen zijn en wij voldoende tevreden zijn over de uitkomsten, zal de lijst online gaan komen. Het zal dus nog ongeveer 2 weken duren voordat het zover is.

Brandweer bestaat uit mensen!

Dinsdag 21 maart is het tijd voor de brandweer. We zijn bij de brandweer op bezoek geweest en het brandweervak bestaat uit meer dan blussen alleen. Er kunnen dan ook ingrijpende gebeurtenissen voorkomen. En hoe gaat de brandweer daar dan mee om? Wij hebben deze vraag voorgelegd aan Brandweer Nederland en zij waren bereid om mee te werken. Het resultaat wordt dus volgende week online geplaatst.

Statistieken

De doelstelling van onze challenge is om zoveel mogelijk mensen te informeren over PTSS. Daarom vragen wij ook telkens aan iedereen om ons te helpen bij het verspreiden van de boodschappen. Dit kan heel eenvoudig door de berichten van ons te delen met hun netwerk en het te bespreken met familie, vrienden of collega's. Natuurlijk begrijpen wij dan ook dat veel mensen nieuwsgierig zijn, hoe het gaat met de challenge. Daarom hieronder het overzicht van de statistieken van de afgelopen 28 dagen.

 

  13 maart

     27 februari

 

Bezoekers:
Weergaven:

11.356
33.031

10.364
26.606

 

Abonnees nieuwsbrief:

324

308

 

Volgers:
Bereik:

534
42.155

515
48.925

 

Vind-ik-leuks:
Bereik:

3.075
125.730

3.015
117.231

 

Volgers:
Weergaven:

76
3.819

74
3.932

  Volgers:
Weergaven:
183
1.384
179
1.436
  Abonnees:
Weergaven:
47
9.363
48
5.368

Het potentiele bereik voor deze 28 dagen was 1.532.500 mensen. In totaal hebben wij 1.547 berichten (vorige periode: 1.738) ontvangen en 98% binnen een uur beantwoord. De meeste reacties blijven wij ontvangen via Twitter.

Delen en verspreid de boodschap

Natuurlijk hopen wij dat veel mensen blijven helpen bij het verspreiden van de boodschap. Gebruik hiervoor de onderstaande sociale mediabuttons bijvoorbeeld om het eenvoudig te delen met jouw netwerk. Hoe meer mensen weten van onze challenge, hoe beter het is. Aandacht voor PTSS is immers onze doelstelling.

« Terug

Scroll naar boven