Wat bedoelt u eigenlijk

20170328-watbedoeltueigenlijk.png28 mrt

Aan het eind van deze week hebben we 12 afleveringen opgenomen voor de PTSS challenge. Hiervoor rijden we door het hele land en komen op bijzondere plekken en ontmoeten gepassioneerde mensen. Hier zijn we heel blij mee. Maar, ondanks dat we toch wel wat van het onderwerp weten, staan we af en toe te klapperen met onze oren. Er worden regelmatig lastige woorden en vaktermen gebruikt. Tijdens de opnames proberen we hier al op te letten en er andere woorden voor te zoeken.

Soms kan dat helaas niet omdat er geen andere term voor is of de uitleg het alleen maar ingewikkelder maakt. Daarom hadden wij het idee van een verklarende woordenlijst. Op onze oproep is massaal gereageerd en we hebben veel tijd besteed aan het zo duidelijk mogelijk uitleggen van de ingestuurde woorden. Mochten er nog woorden ontbreken laat het gerust weten, dan zetten we ze erbij.

Even wat anders

Zoals jullie hebben gemerkt zijn we begonnen aan het blokje werkgevers. Maar we krijgen de laatste tijd veel vragen over behandelingen, zoals EMDR en exposure. Daarom hebben we besloten om deze afleveringen eerst online te laten gaan. Op deze manier hopen we wat meer duidelijkheid te geven over de twee therapieen die het meeste gebruikt worden.

We kunnen/ mogen niet alles

Amber Hall en Marlies Veltman zitten veel achter de sociale media en doen dit met veel plezier. De prive berichten die ze af en toe krijgen zijn best heftig en laten zien hoeveel leed er is, maar ook hoeveel sterke mensen die opzoek zijn naar de juiste hulp. Hoe graag ze ook zouden willen ze mogen geen hulpverlenen. Gelukkig kunnen ze wel doorverwijzen naar Korrelatie en 113 Zelfmoordpreventie.

Delen en verspreiden de boodschap

Natuurlijk hopen wij dat veel mensen blijven helpen bij het verspreiden van de boodschap. Gebruik hiervoor de onderstaande sociale media buttons bijvoorbeeld om het eenvoudig te delen met jouw netwerk. Hoe meer mensen weten van onze challenge, hoe beter het is. Aandacht voor posttraumatische stressstoornis (PTSS) is immers onze doelstelling.

« Terug

Scroll naar boven