Van Doorn naar Dongen

20170404-emdr.png04 apr

Het was een drukke week voor de filmploeg. Maandag naar Doorn en woensdag naar Kaatsheuvel en Dongen en zo rijden we het hele land door. Maar wat gebeurt er nu eigenlijk tijdens een opname? Marlies Veltman maakt de afspraak met diegene waar we gaan filmen, en als het zover is gaan drie van ons daarnaar toe.

Als we daar aankomen is er vaak eerst een bakkie doen en daarna aan het werk. Olaf Robberse bouwt de set op en de anderen praten nog even met diegene die geïnterviewd gaat worden. Als dat begint maakt Olaf de opname, 1 van ons stelt de vragen en de ander luistert mee. Dit is om te kijken of het wel duidelijk is en of er niet te veel vakjargon wordt gebruikt. Bij elkaar duurt dit ongeveer 2 uur. Daarna mag Olaf Robberse het gaan monteren en dat duurt ook nog eens ongeveer 2 uur. Wat jullie uiteindelijk te zien krijgen is een aflevering van ongeveer 2 minuten.

Het is erg leuk om te doen en we komen bijzondere situaties tegen zoals een mini paardje wat erg geïnteresseerd is in de camerakabels. We hopen dat jullie het uiteindelijke resultaat net zo interessant vinden als wij.

EMDR de oplossing voor iedereen?

Als je de diagnose PTSS hebt moet je naar een EMDR therapeut. Tenminste dat wordt veel geroepen. Maar is dat altijd zo? Hoe werkt het en is het voor iedereen? We krijgen veel vragen en opmerkingen over EMDR. Mensen voor wie het de oplossing is geweest en mensen waarbij het alleen maar erger is geworden. Reden voor ons om contact op te nemen met Pieter de Jong. Hij geeft onder andere EMDR therapie.

bekijk aflevering 7 van 22

 

Wat wordt de volgende aflevering?

Wil je op de hoogte blijven van wanneer welke aflevering online komt? Volg ons dan op facebook, daar zetten we het op door evenementen aan te maken. Helaas kunnen we dat niet te ver van te voren doen omdat er soms wat veranderd in de volgorde van de afleveringen. Soms door omstandigheden met de mensen waar die we graag willen filmen en soms omdat we aan jullie vragen tegemoet willen komen

Delen en verspreid de boodschap

Natuurlijk hopen wij dat veel mensen blijven helpen bij het verspreiden van de boodschap. Gebruik hiervoor de onderstaande sociale mediabuttons bijvoorbeeld om het eenvoudig te delen met jouw netwerk. Hoe meer mensen weten van onze challenge, hoe beter het is. Aandacht voor PTSS is immers onze doelstelling.

« Terug

Scroll naar boven