Gezocht

20170509-gezocht.jpg09 mei

Door de vakantieperiode hebben wij vorige week geen aflevering online gebracht. Deze is dan ook doorgeschoven naar deze week, want vandaag gaat er wel een aflevering online. Aflevering 9 van 22 gaat over het herkennen van de signalen door de directe omgeving. Zij zullen immers als eerste opmerken dat er iets veranderd of aan het veranderen is.

Zoals al eerder tot uitdrukking is gekomen, is het beter om zo snel mogelijk te beginnen met behandelen om de schade zo veel mogelijk te beperken. Iedereen verwerkt een ingrijpende gebeurtenis anders en er zijn veel mogelijkheden om je daarbij te helpen. Misschien heb je het zelf niet zo door wat de uitwerkingen van de ingrijpende gebeurtenis zijn, maar heeft jouw directe omgeving dit wel in de gaten. Het zou dan geweldig zijn als zij de signalen herkennen, benoemen en bespreekbaar maken.

bekijk aflevering 9 van 22

Amber Hall stopt!

De teamleden werden vorige week enigszins onaangenaam verrast met de mededeling van Amber Hall dat zij wilde gaan stoppen met deel uit maken van de PTSS challenge. Dit betreuren wij ontzettend, want zij was een welkome aanvulling van het team.

Gelukkig heeft zij toegezegd dat wij haar nog wel een keer mogen raadplegen, maar niet meer zo intensief als dat nu gebeurd. Het 24 uur per dag, 7 dagen per week beantwoorden en monitoren van de sociale media is nogal een opgave.

Hierna volgt een reactie van haarzelf.

Een aanbod om een paar weken te ondersteunen binnen de organisatie van de PTSS challenge, werd uiteindelijk 7 maanden intensief meewerken. Ik heb dit met veel motivatie en passie gedaan en ook veel mogen leren.

Omdat ik naast familie ervaringsdeskundige ook (jeugd)hulpverlener ben merk ik dat erbij mij toch weer een enorme behoefte is om weer 'de diepte' in te gaan en de volgende stap te gaan zetten. Het was een zware beslissing maar ik ga stoppen met de Ptss-challenge om me op andere manieren in te zetten voor mensen met de diagnose en hun gezinnen.

Natuurlijk zal ook ik blijven; volgen, delen, liken en reageren. Ook komt mijn aflevering nog online. Samen maken we de challenge een succes!

Wij wensen Amber Hall natuurlijk ook het beste en wij zullen zeker het contact met haar niet verliezen.

Gezocht

Voor de afleveringen van de PTSS-challenge zijn we opzoek naar een organisatie of persoon die ons meer kan vertellen over weerbaarheid. In veel beroepen is er tegenwoordig sprake van een toename in agressie en geweld. Hoe zorg je dat je daar als werknemer weerbaar voor bent. En dan niet de fysieke weerbaarheid maar de mentale. Hoe let je op je grensen, hoe zorg je dat je na een incident minder kans loopt op nare gevolgen? Het gaat dus om de (post)preventie kant.

Weet jij iemand of ben jij iemand die hierop de juiste  antwoorden op weet te geven en ben jij bereid om mee te werken aan een aflevering? Neem dan contact met ons op.

Daarnaast zijn wij op zoek naar uitbreiding van ons eigen team. Amber Hall vervangen kan natuurlijk niet, maar wij zijn wel op zoek naar iemand die ons wil helpen met het beantwoorden van alle vragen op de verschillende sociale mediakanalen die wij bezitten. Mocht je interesse hebben en ons willen helpen, neem dan contact met ons op.

neem contact op

Interview met ANPV

De Algemene Nederlandse Politie Vakbond (afgekort tot ANPV) brengt periodiek een magazine uit voor haar leden. Op deze manier informeert zij haar leden over wat er speelt en wat de vakbond bezig houdt.

In de uitgavenummer 2 van dit jaar is er een heel artikel over onze challenge opgenomen.

lees pagina 20 en 21 

Het is natuurlijk geweldig hoeveel mensen wij ondertussen al bereiken met onze PTSS challenge. Maar er zijn nog steeds mensen die ons niet kennen. Help ons daarom met het verspreiden van onze boodschap. Deel onze berichten via sociale media met jouw netwerk of volg ons op de verschillende sociale mediakanalen. Samen moet het ons lukken dat straks iedereen weet wat PTSS is!

« Terug

Scroll naar boven