Het zal jou maar overkomen

20170523-brandweer.jpg23 mei

Dat een posttraumatische stressstoornis (PTSS) niet alleen voorkomt bij veteranen of defensie personeel, is al duidelijk geworden. Een ingrijpende situatie ligt voor een ieder op de loer en elke situatie kan door iemand anders worden beleeft. Ook is al duidelijk aangegeven in een van de afleveringen dat niet elke ingrijpende gebeurtenis hoeft te leiden tot een trauma en uiteindelijk tot PTSS. Tijdig ingrijpen en behandelen kan veel problemen en blijvende schade voorkomen. Het is dan belangrijk dat de directe omgeving de signalen herkent en bespreekbaar maakt. Jijzelf zal namelijk niet altijd door hebben dat jouw gedrag veranderd en nog lastiger is het soms om de oorzaak te ontdekken hoe dat dan gekomen is.

Dat een oorlog situatie een ingrijpende gebeurtenis is, kan iedereen zich wel voorstellen. Dat een bevalling dat ook kan zijn, is voor sommigen wat lastiger te bevatten. Toch zullen sommigen niets overhouden aan deze situaties anders dan een herinnering. Terwijl anderen deze situatie niet meer uit hun dagelijkse leven krijgen en elke dag worstelen met de herinneringen van toen. Het zal jou maar overkomen.

Hulp, opvang en nazorg bij een ingrijpende gebeurtenis is dus ontzettend belangrijk. Het zelfreinigend en herstellende vermogen van het lichaam is geweldig, maar soms heeft het gewoon wat extra hulp nodig. Deze hulp kan komen van de directe omgeving, de werkgever of van partijen zoals Slachtofferhulp Nederland en Korrelatie.

Niet voor iedereen is het vanzelfsprekend dat werkgevers ook een belangrijke rol kunnen hebben in de hulp, opvang en nazorg. Werkgever is hierbij wel een uitgebreid begrip, want ook organisatoren van evenementen, vrijwilligers organisaties en gemeenten vallen hier onder. Iedereen die iemand inzet of opdraagt om bepaalde werkzaamheden te verrichten (betaald of vrijwillig) heeft een bepaalde verantwoordelijkheid als er iets met die persoon gebeurd. Dat kan iets totaal onverwachts zijn, maar ook wel ingecalculeerd risico. 

De brandweer is niet alleen een heel spannend en stoer beroep, de kans dat de brandweerlieden een ingrijpende situatie meemaken is natuurlijk aanwezig. In aflevering 6 van 22 legde Brandweer Nederland al uit dat de brandweer bestaat uit mensen en niet uit spullen. Spullen zijn eenvoudig vervangbaar, maar mensen niet. Daar moet je dus ontzettend zuinig op zijn. Om dit te organiseren hebben zij al collegiale team opvang (CTO) ingesteld. Deze teamleden hebben een opleiding gehad in het bieden van hulp, opvang en nazorg en is zo dicht mogelijk bij de collega's georganiseerd. Het CTO wordt ingezet als de brandweerlieden daar zelf omvragen of wanneer ingeschat wordt dat het incident als zeer ingrijpend kan worden ervaren.

Daarnaast heeft de brandweer een Steunpunt Brandweer ingericht. Dit steunpunt is benaderbaar voor familieleden of voormalige brandweerlieden en ook de brandweerlieden zelf. Hoe het steunpunt werkt en wat zij allemaal kan doen, kan bekeken worden in aflevering 10 van 22.

bekijk aflevering 10 van 22

Een vraag die ons hierbij dan wel weer gelijk bezig houdt, is hoe doen andere werkgevers dit? Defensie heeft een actief beleid in het bieden van hulp, opvang en nazorg aan het eigen personeel, voormalig personeel en familieleden. Bij de Nationale Politie wordt hier ook aandacht aan geschonken en initiatieven opgepakt. Bij de brandweer is dit dus nu ook geregeld. En verder? Misschien eens goed om het hier met uw eigen werkgever over te hebben. Want het zou u maar eens overkomen en dan?

« Terug

Scroll naar boven