Meten is weten

20170606-metenisweten.png07 jun

Het doel van de invulling van onze PTSS challenge is om zoveel mogelijk mensen te bereiken en te informeren over posttraumatische stressstoornis (PTSS) en de mogelijke gevolgen hiervan. Er zijn immers veel mensen die niet precies weten wat PTSS is, waardoor er mogelijk onbegrip is naar de mensen die hier wel last van hebben. Ook zouden wij het geweldig vinden als mensen door deze informatie eerder op zoek gaan naar hulp of hulp krijgen, waardoor de kans op blijvende schade wordt beperkt tot een minimum. 

Website

Statistieken zijn een manier om te meten hoeveel mensen wij bereiken en deze cijfers laten ons soms best wel verbazen. In oktober zijn wij gestart met een aflevering waarin wij iedereen opriepen om ons te helpen met het verspreiden van de boodschap en waarin wij aankondigde om op deze manier de PTSS challenge uitdaging te gaan uitvoeren. Al snel kregen wij een 1.000 bezoekers per maand op onze website.

In januari kwam onze eerste echte aflevering online. De aflevering waarin Joop de Jong ging uitleggen wat PTSS nu eigenlijk is. De aflevering erna, door Rik Knipschild over PTSS bij kinderen, trok ook veel bezoekers. Dit leverde een behoorlijke piek op in de bezoekersaantallen op onze website, welke in januari is blijven steken op net geen 20.000 bezoekers. De maanden erna tot op heden hebben wij gemiddeld zo'n 10.000 bezoekers per maand.

Een top 3 van meest bekeken berichten op onze site zijn:

  1. Wat is een posttraumatische stressstoornis (PTSS) nu eigenlijk?
  2. Er is iets mis, maar wat? Signalen en herkennen van PTSS
  3. Oproep: Help jij mij mee de boodschap te verspreiden?

Sociale media

Om zo veel mogelijk mensen te bereiken, hebben wij niet alleen een eigen website. Ook maken wij gebruik van sociale media. Bij het online brengen van de eerste aflevering in oktober vorig jaar, hebben wij dat wel geweten. In 3 weken tijd ontvingen wij meer dan 15.000 reacties en berichten. Ondanks dat wij de PTSS challenge volledig vrijwillig doen en dus ook beperkte financiële middelen hebben, wilden wij wel deze reacties allemaal beantwoorden. Dat was een hele opgave.

Gelukkig was OBI4wan bereid om hun softwarematige oplossing te doneren, zodat wij heel efficiënt en gemakkelijk alle reacties en berichten konden zien. Hiermee werd het beantwoorden van al die reacties en berichten een heel stuk eenvoudiger en beheersbaar. Ook zorgde dit systeem ervoor dat wij niet meer het idee hadden dat wij reacties of berichten misten en werd voorkomen dat er meerdere keren op dezelfde reactie of bericht werd gereageerd.

 

          mei

         april

 

Volgers:
Weergaven:

636
67.178

608
31.009

 

Vind-ik-leuks:
Bereik:

3.449
69.829

3.234
58.432

 

Volgers:
Weergaven:

89
3.589

85
1.823

De top 3 van berichten waarmee wij de meeste mensen hebben bereikt op Facebook zijn:

  1. PTSS Challenge | Aflevering 08 - Exposure? Wat is dat en hoe werkt dat?
  2. PTSS Challenge | Aflevering 06 - De brandweer bestaat niet alleen spullen
  3. PTSS Challenge | Aflevering 07 - EMDR? Wat is dat en hoe werkt dat?

Zoals u zult zien, zijn dit berichten die allemaal betrekking hebben op een video. Wanneer gekeken wordt naar hoe vaak een video is afgespeelt op Facebook, dan volgt er een andere volgorde. De eerste aflevering is bijvoorbeeld zo'n 73.000 keer bekeken en de aflevering over wat PTSS nu eigenlijk is, is zo'n 68.000 keer bekeken. Maar van deze twee afleveringen was geen bericht aangemaakt, waardoor het bereik niet wordt gemeten.

Planning

Benieuwd waar onze volgende aflevering over zal gaan? Bezoek dan onze facebook pagina. Op deze pagina maken wij telkens een nieuw evenement aan, waarin wij de nieuwe aflevering zullen aankondigen. Het is de bedoeling dat wij over het algemeen 1 aflevering per 2 weken online brengen. Tijdens de zomervakantie periode zullen wij geen afleveringen online gaan plaatsen.

Hierdoor is het zeer waarschijnlijk dat wij tot en met januari 2018 door moeten gaan met het plaatsen en maken van afleveringen om aan het aantal van 22 stuks te gaan komen.

Aflevering 11

De aflevering die wij deze week online plaatsen gaat over vluchtelingen. Het is namelijk niet niks om het besluit te nemen of te moeten nemen om alles achter je te laten en te beginnen aan een tocht waarvan je niet exact weet hoe die gaat verlopen. Veel vluchtelingen hebben al het nodige meegemaakt in het land van herkomst, maar voor velen is de tocht ook erg ingrijpend. Hoe gaan wij daar dan eigenlijk mee om om deze mensen op te vangen?

bekijk aflevering 11 van 22

« Terug

Scroll naar boven