Waar kun je dan terecht?

20170704-keuze.png04 jul

Na dat we hebben uitgelegd wat PTSS is en wat voor therapieen er zijn gaan we nu door naar waar kun je dan terecht?

Er zijn veel instellingen en bedrijven die hulp bieden aan mensen met de diagnose ptss zowel regulier als alternatief. In de aankomende afleveringen laten we een paar van die intitatieven aan het woord. Helaas is er niet 1 oplossing voor de diagnose PTSS maar we hopen dat we een paar goede mogelijkheden laten zien.Twee weken geleden zijn we begonnen met PSYTREC, een instelling waar ze alleen (C)PTSS behandelen bij zowel beroepsmensen als mensen die hun diagnose hebben opgelopen door b.v. een traumatische jeugd of een heftig incident. PSYTREC valt onder de Top GGZ instellingen en daarmee onder de reguliere therapie. Vandaag komt de aflevering over paarden coaching online. Mensen met de diagnose ptss vinden het vaak lastig om bijvoorbeeld grensen aan te geven of te vertellen aan iemand anders wat er echt van binnen speelt. Door gebruik te maken van een paard wordt dit makkelijker. Deze therapievorm wordt vaak gebruikt als aanvulling op bijvoorbeeld gesprekken met een psycholoog.

Wil je weten welke aflevering daarna komt? Volg ons dan op facebook.

Waar zijn jullie van?

De laatste weken hebben we een aantal keer de vraag gekregen:"waar zijn jullie van". Wij zijn nergens van. We horen niet bij een instelling of organisatie. Dit is lastig omdat we dus ook geen inkomsten of subsidie hebben en alles zelf bekostigen. Maar het maakt ons ook onafhankelijk waardoor we alle mogelijkheden hebben om dingen te laten zien. We werken wel samen met organisaties zoals MIND en 113 Zelfmoordpreventie, dit is om als het nodig is de juiste zorg te kunnen leveren. Wij zijn geen hulpverleners maar soms is er bij onze volgers wel behoefte aan steun en hulp.

Bedrijven en instellingen

Elke week krijgen we wel aanbiedingen van bedrijven en intellingen die iets doen op het gebied van PTSS. Sommige al jaren, anderen starten net. Helaas kunnen we niet iedereen een aflevering geven. Niet omdat we dat niet willen maar omdat we daar het geld en de tijd niet voor hebben. Natuurlijk zijn we wel heel blij om te zien dat er steeds meer initiatieven komen om mensen met de diagnose PTSS te helpen. Een kleine tip. De meeste initiatieven zijn voor hulp en dienstverleners met de diagnose PTSS. Maar veel meer mensen hebben de diagnose PTSS bijvoorbeeld door een vroegkinderlijktrauma, een traumatiche bevalling of een overval. En ook die mensen hebben recht op de juiste hulp en begeleiding

Op vakantie

In de zomer komen er geen nieuwe afleveringen online. DIt om wat rust in te bouwen. Het afgelopen half jaar is erg druk geweest en ook wij zijn toe aan vakantie. Maar ook uit zorg. Sommige afleveringen kunnen echt wat losmaken en veel hulpverleners zijn in de vakantie minder of niet bereikbaar. Mails en reacties op de sociale media zullen uiteraard wel gelezen worden.

Vragen en of opmerkingen?

We kunnen ons voorstellen dat er soms vragen en of opmerkingen zijn. We zijn bereikbaar per sociale media of neem contact met ons op.

« Terug

Scroll naar boven