Wij zijn met vakantie

20170711-vakantie.png11 jul

Het was een bizar half jaar. De start leverde ontzettend veel reacties op dat wij eventjes het niet meer konden bolwerken. Nu zijn wij net over de helft en nog steeds ontvangen wij ontzettend veel reacties. Door hulp van onze sponsor OBI4wan kunnen wij dit eenvoudig beantwoorden en afhandelen. Desondanks wordt er nogal een grote inspanning gevraagd van het team.

Het regelen van een afspraak voor het opnemen van een aflevering klinkt eenvoudig, maar dit hoeft het niet altijd te zijn. Het afstemmen van agenda's, het aftasten van wat er nu precies gevraagd wordt en wat er dan in zo'n korte aflevering allemaal gezegd zou moeten worden, is soms een hele grote uitdaging. Toch lukt het steeds redelijk. Niet elke aflevering duurt de gewenste 2 minuten, maar het zijn stuk voor stuk mooie en korte afleveringen geworden met een zeer informatieve bijdrage.

De opname, van zo'n eigenlijk-zou-die-2-minuten-moeten-duren aflevering, kost nogal wat tijd om het op te nemen. De bijdragers hebben niet allemaal ervaring in het afgeven van interviews en soms zit het gewoon niet mee. Bij een van de afleveringen werd er bij de buren bijvoorbeeld een tuinfeest gegeven en dat gaf nogal wat bijzondere achtergrond geluiden die wij liever niet terug horen in de aflevering zelf. Een beetje opname duurt dan al snel twee uurtjes en dan komt daar het opbouwen en afbreken nog bij.

Met de opnamen onder de arm naar huis voor de montage. Dit gebeurd doorgaans enkele weken later. Dan wordt de aflevering voorgelegd aan de bijdrager zelf en kan deze online worden geplaatst in overeenstemming met de tijdlijn die wij hebben gemaakt. Hierbij moeten nog wel de  begeleidende teksten en dergelijke worden klaargezet.

Al met al dus best een hele operatie die dan nu al meer dan 6 maanden duurt. We begonnen met rennen en bleven eigenlijk maar rennen.

Het is daarom goed om weer eventjes helemaal te gaan opladen en om na een goede vakantieperiode er weer vol tegen aan te gaan. Dit betekent dat de eerste aflevering na de vakantie online gaat komen op dinsdag 5 september. Tot die tijd zal het op onze website en sociale mediakanalen rustig zijn en blijven.

Uiteraard wensen wij u ook een hele fijne vakantie toe en hopen dat u ons weer gaat volgen na de vakantie!

« Terug

Scroll naar boven